Dr. Rasvan Constantinescu

Dr. Rasvan Constantinescu

Oxigen-Ozonoterapie, PRP- plasma imbogatita cu plachete

  • Luni - Vineri
    10:00 - 17:00

Programeaza o vizita

Dr. Rasvan Constantinescu

Medic specialist Recuperare Medicala

Lista servicii Dr. Constantinescu Rasvan

Absolvent al Facultatii de Medicina Generala din cadrul UMF Carol Davila Bucuresti

Medic specialist Recuperare, Medicina Fizica si Balneologie

Membru fondator al Societatii Stiintifice de Oxigen-Ozonoterapie din Romania

Viitorul medicinei nu apartine protocoalelor terapeutice si standardizarii. Viitorul medicinei apartine solutiilor ultrapersonalizate, integrarii a cat mai multor metode traditionale sau de ultima ora, de la medicina isihasta si traditionala autohtona sau straina pana la microrobotica si genomica. Aceasta directie nu poate fi urmata decat daca exista deschidere si flexibilitate. Daca dincolo de logica si evidente clinice statistice lasam loc si intuitiei. Inovatia nu se poate face fara flexibilitate, opunand rezistenta celor ce gandesc diferit de noi, oricat de ilogic si de nebunesc ar parea conceptul formulat.

Nu exista medic sau terapeut competent sa vindece orice bolnav si de aceea au aparut specializarile si supraspecializarile. Dar dincolo de acest aspect cea mai importanta este colaborarea intre specialitati si specialisti si o viziune integrativa unitara centrata pe pacient si nevoile acestuia. Aceasta este medicina viitorului! M-am alaturat echipei de medici ai Centrului de medicina integrativa Quantum Therapy deoarece impartasim aceeasi viziune si o abordare comuna a pacientului.

In 2003 am inceput sa promovez conceptul de medicina functionala alaturi de cel de medicina integrativa si receptivitatea medicilor era foarte mica. Am organizat impreuna cu echipe de oameni entuziasti zeci de cursuri de popularizare ale metodelor medicinei functionale, iar dupa 14 ani pot sa constat ca gandirea multor colegi s-a schimbat fundamental. 

In 2006 am inceput sa promovez ozonoterapia si daca la momentul acela o mana de oameni erau entuziasti, astazi sunt sute de medici care au urmat cursurile de perfectionare si o practica cu succes. Am constat ca tot acesti colegi, intamplator sau nu, participa la cursuri de formare pe terapii complementare in mod constant. Si ma bucura enorm ca numarul lor creste exponential.

Dar dincolo de promovarea oricarui concept sau terapii noi ori traditionale este nevoie de o viziune integrativa. 

Ozonoterapie

Ozonoterapia, prin capacitatea extraordinara de a modula stresul oxidativ care sta la baza tuturor afectiunilor degenerative, autoimune, metabolice si oncologice, prin efectul imunomodulator, antiiflamator, trofic si stimulator al refacerii celulare reprezinta o metoda care se poate integra cu succes in obtinerea unei rate de succes terapeutic superior in cadrul unei abordari integrative.

Consider ca specialitatea reabilitare medicala, cunoscuta in trecut ca recuperare, medicina fizica si balneologie este una dintre specialitatile care ofera cea mai mare capacitate de integrare clinica a metodelor alternative si complementare, privind pacientul ca pe un intreg, nu ca pe un organ/aparat/sistem bolnav si poseda cele mai multe mijloace terapeutice naturale

Cu toate acestea, nu poti face recuperarea unui pacient neurologic, de exemplu, fara sa tii cont de patologia de fond care asociaza intr o proportie covarsitoare inflamatie cronica silentioasa datorata stresului oxidativ crescut si fara a o trata si pe aceasta.

Totodata, conceptul de recuperare integrativa nu se adreseaza doar omului posesor de diagnostic ci si acelor tulburari functionale neincadrabile in diagnosticul de boala.

Avem astfel datoria de a restabili starea de sanatate asa cum este ea definita de OMS nu doar ca o absenta a bolii ci ca pe o bunastare fizica, mintala si sociala restabilind echilibrul pacientului cu sinele si cu mediul social si conferindu i acestuia acea stare de “implinire”. Ori acest aspect nu se poate atinge decat in cadrul unui concept de recuperare integrativa.

PRP – Plasma imbogatita cu plachete


Tratamentul cu plasma imbogatita cu plachete in traumatologie, recuperare medicala si medicina sportiva
In traumatologie aplicatiile tratamentului cu plasma imbogatita sunt practic nelimitate datorita aportului enorm de factori de crestere proprii organismului respectiv care nu se regasesc in niciun alt tratament., fiind cea mai naturala metoda de stimulare a refacerii unor structuri lezate.

Se adreseaza astfel tendinopatiilor si entezopatiilor cronice, leziunilor acute de menisc si de tendoane, ligamente, rupturilor musculare.

Are o utilitate deosebita în procesele patologice fara efect al tratamentelor conventionale (antiinflamatoare nesteroidieni, atele flexibile, terapia fizica, terapia de unde de soc, etc.) Si caracterul sau inofensiv fac din PRP singura alternativa terapeutica ramasa la dispozitia medicului.

Numeroase publicatii stiintifice sustin eficienta si beneficiile utilizarii PRP în tratamentul tendinopatiilor cronice (epicondilit? laterala, “cotul tenismenului”, fasceita plantara, tendinopatia ahileana, tendinopatie rotuliana, etc.) putând sa substituie tratamentele chirurgicale pentru acest tip de suferinte.

Studiile histologice ale unor cazuri cronice confirma ca tendinoza nu este o suferinta inflamatorie ci este vorba de o problema a mecanismului normal de reparare a tendonului asociat degenerarii angiofibroblastice. Prin urmare, utilizarea PRP, gratie potentialului sau de generare a tesuturilor, este un tratament eficace si sigur.

Recapituland, indicatiile PRP in traumatologie si recuperare medicala sunt:

Afectari ale umarului: – tendinita sau ruptura coafei rotatorilor, tendinita bicipitala, tendinita supraspinosului, sindromul de impingement sau bursita, ruptura labrului, artroza articulatiei scapulo-humerale

Afectari ale cotului: epicondilita laterala (jucatorului de tenis), epicondilita mediala (jucatorului de golf), periartrita cotului, artroza cotului.

Afectari ale pumnului: artroze, tendinita de Quervain, sindromul de tunel carpian cu afectarea nervului median.

Afectari ale soldului: tendinita si bursita psoasului, tendinita adductorilor (pubalgia sportivului) tendinita tractului iliotibial, bursita trohanteriana, artrita soldului

Afectari ale genunchiului: rupturi partiale ale ligamentelor: incrucisat anterior, incrucisat posterior, colaterale, afectari ale meniscurilor de grad mic (1 si 2), tendinita patelara, artroza genunchiului atat a articulatiei femuro tibiale cat si a articulatiei femuropatelare.

Artroza genunchiului este cea mai tratata artroza datorita abordului foarte facil si importantei articulatiei pentru desfasurarea activitatilor cotidiene. Aceasta patologie merita o atentie deosebita. Modalitatile de tratament sunt multiple de la balneofizioterapia clasica pana la suplimentarea cu substante necesare refacerii articulare. Din prisma experientei de peste 8 ani cu ozonoterapie si suplimentarea lichidului sinovial cu substante vascoelastice sterile (acid hialuronic) va pot spune cu siguranta ca terapia cu plasma imbogatita prin aportul foarte mare de factori de crestere se poate asocia cu succes suplimentarii cu acid hialuronic in cadrul aceleasi interventii cat si la distanta pe parcursul a aproximativ 3 sedinte la distanta de 30 de zile, cura care se poate repeta anual. Ozonoterapia se poate folosi in paralel pentru efectul antiiflamator si antialgic redutabil si efectului regenerator suplimentar.

Afectari ale gleznei: tendinita peronier, tendinita ahileana, entorse ale gleznei.

Totodata tendinita supraspinosului si fasceita plantara rebele la orice tratament beneficiaza de rezultate deosebita prin tratamentul cu PRP.

×

Faceti o programare si veti fi contactat(a) in cel mai scurt timp

Call Now ButtonSuntem aici